Om Ragdoll
DK Danekræ er et lille seriøst opdræt af Ragdolls katte.

Om Ragdoll

 

Historie

Ragdollens historie starter i 1962 hos Ann Baker som er den kvinde der grundlagde stammen. Den er startet med en hvid langhåret kat som hed Josephine. En af Jospehines killinger blev parret med en Hellig Birma, og resultatet heraf var starten på racen.
Ann Baker var særdeles restriktiv med hensyn til avl, når hun solgte af sine killinger og forbød sine købere at parre deres katte, med mindre de havde en licens, som gjorde at hendes avlsplaner blev fulgt. Denny Dayton delte ikke Ann Bakers hensigter angående avl, og efter en hård retssag, brød han ud og begyndte at avle på mere lempelige kår. Fra ham er racen blevet spredt i hele verden.
I Danmark begyndtes et dansk opdræt i slutningen af 1990’erne.

Ragdoll har fået sit navn fordi den ”klasker sammen” når man løfter den – som en kludedukke.

 

Temperament

Hvis du har hørt, at katte ikke er sociale og helst går deres egne veje, så er det ikke en Ragdoll, du har hørt om.

En ragdoll kat er selskabelig og elsker at være sammen med sine mennesker. Den kommer løbende ud til døren, når du kommer hjem, følger dig overalt og gør opmærksom på, at nu må du godt lige give mig lidt opmærksomhed, hvis den føler sig ensom. Ragdolls har således mange egenskaber, der traditionelt tilskrives hunde.

Selvom Ragdolls er rigtige hygge og kælekatte, så elsker de også at lege!

Ragdolls er meget energiske og legesyge. Som killinger, vil Ragdoll katten underholde dig i timevis med lege som at jagte deres egen hale, jage fluer, vasketøj og udforske verden omkring dem.

Efter en omgang leg, så elsker de at blive nusset og de fleste ragdoll katte vil nyde at blive holdt som en baby - liggende på ryggen med deres bagben fladet ud og forpoterne om din arm.

 

Udseende

Ragdoll er en stor og kraftg kat.
Hankattene vejer 7-9 kilo, hunkattene 4,5-7 kg.
En hankat kan være op til 45 cm høj og 90 cm lang fra snude til halespids. 

Ragdoll katten findes i 3 mønstere - colorpoint, bicolor og mitted.

Med 20 forskellige farver, er der 60 forskellige varianter af den smukke ragdoll.